please don't stay under the coconut tree
Hallo allemaal!
Bij de foto's hoort natuurlijk ook een verhaaltje, dan snappen jullie ook beter wat waar gebeurd.
Donderdag ochtend was ik eindelijk bijgeslapen en gewend aan de nieuwe tijd. Na rustig opgestaan te hebben ben ik met opa met de auto de andere kant van het eiland gaan bekijken. Onderweg zijn we bij een restaurantje van kennissen van opa een drankje gaan doen (ze hadden net een baby, echt super schattig!) en hebben we onder andere ook een tempel bekeken. Ik was vergeten een shawl of iets mee te nemen dus met een blouse van opa mocht ik gelukkig toch naar binnen. Nou ja eigenlijk niet naar binnen want je mag blijkbaar niet op de drempel van een tempel staan.
Smiddags ben ik met Thong meegegaan naar een tempel in wording. Daar zitten drie buddha's en met hulp van mensen uit de buurt wordt daar nu een tempel gebouwd. Momenteel staat er een partytent achterin en voorin is een verhoging gemaakt met een zeil erboven waar de buddha's op kunnen zitten en waar ze met de mensen kunnen praten. Samen met Thong heb ik ook een klein ritueeltje gedaan voor 'good luck from buddha!'.
Savonds zijn we wezen uiteten en heb ik garnalen op! ja jongens jullie horen het goed!
Vrijdag ochtend ging de wekker om 5 uur want we gingen naar de moeder van Thong. Aangezien vandaag Sokran begint(het 3 daags nieuwjaarsfeest in Thailand) en iedereen dan met water en wit poeder de auto's en voorbijgaande mensen bekogeld wilde opa liever weg gaan.Nahet bezoek aan de moeder vanThong zijn we naar de latex plantage van opa wezen kijken waarookananasstruiken stonden.
Op de terugweg hebben we 2 uurmoeten wachten op de ferry want nog steeds was heelThailand bezig het eiland op te komen leek het wel. En omdat iedereen daar zijn moter aan laat staan was het een smerige bedoeling. Wel grappig om alle bepoederde auto's mensen en zelfs politieagentente zien.
Eenmaal thuisbesloot ik Sokran te trotseren en naar het strand te gaan. Op de heenweg was ik helemaal doorweekt maar ik vond het eigenlijk besteen grappige bedoeling.
Savonds zijn we nog even bijde buurvrouw gaan zitten die haar huis vol had metfamilieleden en vrienden.Een gezellige bedoeling!
Vandaagben ik ook naar het strand geweest, opde heenweg viel het sokran-gehalte nog wel mee, na heel het strand afgelopen te hebben tot ik niet meer verder kon ben ik bij een tentje gaan liggen. Het zag er heel gezellig uit en er zaten hele gezinnen met kinderen maar de naam van hettentje was toch wel een beetje vreemd: 'porn restaurant and drinks', blijkbaar is dat normaal want een ander tentje verderop heette precies hetzelfde...
Op de terugweg kwam ik weer langs de babyolifantjes die flink aan het stoeien waren. Blijkbaar gaan die iedere dag onder de douche in de zee dus daar ga ik morgen maar eens naar kijken!
Zo dat is een heel verhaal geworden!
Tot de volgende keer,
Kus Mirte
Funny facts:
- In Thailand kun je maar beter geen overbezorgde bezitterige moeder zijn want je bent je kind meer kwijt aan alle andere vrouwen die ermee willen knuffelen dan dat je hem of haar zelf vast hebt. Wel handig, zo heb je ook geen buggy nodig.
- Op het strand staan bordjes met: 'please don't stay under the coconut tree'. Best goed om te zeggen aangezien er jaarlijks meerdere mensen sterven hier doordat ze een cocosnoot op hun hoofd krijgen. Maar geen toerist die daar natuurlijk naar luisterd, je komt immers naar Thailand voor de hagelwitte stranden met Palmbomen!
- Als je over het strand loopt en je denk wat waaien er toch allemaal bolletjes over het zand, schrik niet als je die 'bolletjes'van dichtbij gaat bekijken want dan blijken het doorzichtigekrabbetjes te zijn die overal over het strand lopen!
- Er staat hier een heel chic hotel, maar het hotel dat ernaast staat gunde dit de eigenaar blijkbaar niet want die heeft zijn gierton zo gezet dat het chique hotel hier lekker van kan meegenieten.
- Betaal een klein flesje water hier niet met 100 baht(2,5 euro) want dan weten ze niet waar ze het wisselgeld(85 baht) vandaan moeten halen...
- Sokran is een Thais feest waarbij de mensen oneindig slechte wiskey drinken(bier is hier net zo duur als in nederland, soms zelfs nog duurder), de dronken Thaise man wil dan ook nog wel eens voor wat overlast zorgen en dronken over straat waggelen. Maar de grootste grapjurken zijn hier de buitenlanders die overenthousiast ook hun plensje bij willen dragen. Gisteren zag ik om 8 uur(je mag uiterlijk tot 6 water gooien) nog een Italiaanse man van 60 zitten met zijn mooie jonge vrouwtje en een waterpistool.
Je verslagen zijn geweldig en daaruit lees ik hoe je geniet en allerlei indrukken opdoet.Het lijkt wel een totaal andere wereld:nieuwjaar in april b.v.,maar heerlijk om het mee te kunnen maken.Nog heel veel plezier en ik hoor het wel .Gr.voor opa en Thong en kijk uit voor de coconut boom!.xxx
Ha Pirtje,
Intussen ben je weer samen met Rob, we lezen het allemaal nog wel. Wat fijn dat jullie hem in Bangkok op zijn gaan halen, dat zal hij niet erg hebben gevonden. Nu gaan jullie via Noord Thailand het landen "rondje" maken. Heb nog een paar? gezellige dagen met opa en Thong en daarna heel veel plezier samen en zorg goed voor elkaar.
Heel veel liefs pama. Hopelijk lukt het allemaal waar je vanmorgen over smste!!!!!!!
Kus kroel.
Hee Mirte,
wat leuk om te lezen! grappige foto's ook met die waterpistooltjes:) En zoals ik lees kunnen we misschien wel paëlla eten als je terug bent uit thailand;)
xx
nice paella!!! ga ik klaar maken...
hahha...maar leuk verhaal mirte, ga nu ook eindelijk de andere verhalen lezen!!:)...
xx